Doe je mee aan de lessen dan accepteer je automatisch onze ALGEMENE VOORWAARDEN

In welke maanden is het mogelijk om een kitesurfles te volgen?

Onze kitesurfschool is elk jaar van april tot eind oktober geopend. Buiten het kitesurfseizoen om is het overigens wel mogelijk om mee te gaan naar bijvoorbeeld Marokko of Brazilie.

IKO certificering, wat is dat?

IKO staat voor International Kiteboard Organisation en is een overkoepelend orgaan die instructeurs wereldwijd traint om goede kitesurflessen te kunnen geven. Wij zijn aangesloten bij deze organisatie.

VDWS en KNWV certificering, wat is dat?

Er zijn diverse certificeringen aanwezig over de wereld waarvan IKO de meest voorkomende is. VDWS en KNWV zijn certificeringen vergelijkbaar aan IKO maar met een andere naam of instantie gezeteld in respectievelijk Duitsland en Nederland.

Ik las over het 7-stappenplan, wat is dat?

Het 7-stappenplan is door onze kitesurfschool, in samenwerking met ervaren instructeurs, ontwikkeld om zelfs na je les nog gebruik te kunnen maken van onze tips en trucks. Velen voor jullie hebben gebruik gemaakt van dit logische plan en het werkt echt!

  • stap 1: Kite op 12.05 of 11:45 (afhankelijk van gewenste start richting)
  • stap 2: Board aan de voeten (zonder board, kun je niet kiten)
  • stap 3: Board positie (welke kant vaar je op?)
  • stap 4: Kijk om je heen (eerst kijken! dan insturen)
  • stap 5: Powerdive (Techniek. Zonder kracht in de vlieger kom je nergens.)
  • stap 6: Actief staan (zorg dat je meebeweegt als je opstaat)
  • stap 7: Varen (tenen omhoog, hakken erin en kijken waar je heen wil)

Waarom is kitesurfles belangrijk?

Les is belangrijk voor de veiligheid van jezelf en die van anderen op de locatie waar je deze extreme sport gaat beoefenen. Het is erg gevaarlijk als je zonder enige ervaring zelfstandig probeert te leren kitesurfen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarnaast staat er in de les een hoop lol centraal. Je wilt natuurlijk een leuke dag en geen frustrerende dag, omdat niets lukt en alles fout gaat. Een goed begin is in dit geval cruciaal.

Is kitesurfen gevaarlijk?

Kitesurfen is niet per definitie gevaarlijk. Zodra je geoefend bent en weet waar je mee bezig bent kun je al een hoop gevaren vermijden. Uiteraard is kitesurfen niet geheel zonder gevaar. Echter, dit geldt natuurlijk voor alle dingen in het leven. Zonder rijbewijs een auto instappen is ook gevaarlijk. Zorg ervoor dat je het gevaar zo veel mogelijk probeert te voorkomen. Goede instructie en begeleiding is een must om de gevaren te leren kennen en preventief te kunnen handelen.

Is kitesurfen moeilijk?

Kitesurfen is niet moeilijk, maar oefening baart kunst. Het is een sport die je niet in één dag kunt leren, net als iedere andere sport. Neem je tijd. Wij vinden plezier altijd het belangrijkste!

Moet je sterk zijn om te leren kitesurfen?

Nee hoor, helemaal niet. Iedereen kan het leren. Bij kiten gaat het niet om de kracht die je hebt, maar vooral om de rust en het één zijn met je materiaal.

Hoe lang duurt het voordat ik echt kan kitesurfen?

Dit is een vraag die alleen jijzelf kunt beantwoorden. Hoe handig ben je? Kun je vliegeren? Heb je ervaring met boards? Alles helpt. Hoe minder ervaring je hebt, des te langer het duurt. Wij zijn in principe in staat iemand in 3-4 dagen redelijk op weg te brengen om zo veilig zelfstandig verder te oefenen. Dit houdt nog niet in dat je kunt kitesurfen. Om hiervan te spreken heb je gewoon veel tijd nodig. Elke dag leer je weer wat meer.

Hoeveel mensen hebben jullie in de les?

Tijdens onze introductieles kun je met maximaal 3-4 mensen in de les zitten.  Tijdens de vervolglessen, na deze introductieles, is het standaard maximaal 2 personen per kite per instructeur. Er zijn altijd uitzonderingen bij voorbeeld bij clinics, maar dit wordt dan duidelijk aangegeven.

Hoe oud moet je zijn voor een kitesurfles?

Wij raden aan niet jonger dan 9 jaar oud te zijn als je gaat starten met kitesurfen. Dit is al aan de jonge kant. Hoe jonger je bent, hoe lager je gewicht is. Hierdoor is de maximale windkracht waarbij jij kunt kiten al een stuk lager. Hou hier rekening mee. De kleinere kitesurfers leren anders dan oudere kitesurfers. Belangrijk te weten is dat, indien oud en jong zich tegelijkertijd aanmelden, je alsnog wordt opgesplitst op de dag zelf i.v.m. het gewicht en de manier van leren. Er is overigens geen maximale leeftijd aan kitesurfen gebonden. Ben je gezond? Denk je dat je het aankunt? Dan ben je altijd welkom.

Zit bij de prijs al het materiaal inbegrepen?

Alle lessen zijn inclusief materiaal, te weten: wetsuit, helm, impactvest, trapeze, kite en board.

Bieden jullie een lage prijs?

Een kitesurfles is per definitie niet goedkoop. Toch hebben wij een gemiddelde prijs gekozen waarin we kwaliteit en veiligheid centraal zetten. Dit valt niet in geld uit te drukken.

Hoe zit dat met jullie veiligheid?

Al onze instructeurs zijn gecertificeerd. Dit houdt in dat ze speciale cursussen hebben gevolgd om zo veilig en goed mogelijk les te geven. Wij geven geen les boven de 26 knopen (windkracht 7) en houden altijd rekening met je gewicht. Zeker bij jonge mensen kan het zijn dat we eerder stoppen i.v.m. het feit dat zij lichter zijn. Bij ons staat veiligheid altijd centraal in combinatie met een leuke en leerzame dag.

Welke kleding moet ik meenemen?

Neem altijd winddichte kleding mee! Vergeet je zwembroek of droge kleren en handdoek niet als het kan gaan regenen. Neem kleding mee die je makkelijk en snel aantrekt. Bij koude dagen (vaak in het voor- en najaar) is het handig om extra warme kleding mee te nemen.

Hoe weet ik of de les doorgaat? Hoe kom ik hierachter?

De avond voorafgaand aan jouw les wordt altijd via de sms gemeld of de les doorgaat of niet. Dit kan soms wat laat zijn omdat we nog bezig zijn met de lessen, maar het wordt altijd gemeld als je les hebt op locatie Terschelling.

LET OP! Heb je les op het vaste land, dus elders dan op Terschelling kijk dan even op onze website, facebook of twitter de avond van tevoren. Hier wordt altijd bevestigd of de lessen doorgaan of niet. Zie je nog niets? Dan weet je dat de planning nog niet definitief is. We doen dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 22:00 uur in de avond.

Wanneer gaat een les niet door?
Lessen gaan niet door indien minder dan 10 knopen (windkracht 2/3 of minder) en meer dan 25 knopen (windkracht 6/7 of meer). Bij veel regen worden lessen ook afgelast. Bij buien wordt de les gepauzeerd om na de bui verder te gaan. Lessen op de Noordzee kunnen afgelast worden als er te hoge golven staan.

Waar moet ik me melden?

Je moet je een half uur voor aanvang op locatie melden. De locatie wordt bekend gemaakt via de sms. We zijn altijd bij de KARTA bus te vinden. Bel ons als je ons niet kan vinden. Zie je ons niet? Dan hebben we wat uitloop met de vorige les. We komen er z.s.m. aan.

Kan ik zelf annuleren?

Annuleren kan kosteloos 48 van te voren. 24 uur van te voren kost dit je 50% van de les. Op de dag zelf de hele les. Zie onze algemene voorwaarden voor meer voorwaarden voor annulering van je lessen.

Heb je andere kitesurf gerelateerde vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen via de email of de telefoon.