Downwinder weekenden

Op Terschelling hebben wij ontdekt dat je hier één van de mooiste downwinders kan maken van Nederland. Downwinden is eigenlijk niet meer dan met de wind mee varen en dus geen hoogte te lopen. Je kunt hier vertrekken van zowel Oost naar West als van West naar Oost. Zolang er ‘Noord’ in de windrichting zit is downwinden mogelijk. Afhankelijk van de richting Noord-oost of Noord-west wordt natuurlijk bepaald welke kant je downwind gaat.

Omdat het belangrijk is dat je een auto hebt die ervoor zorgt dat je opgehaald wordt, wordt het al snel lastig. De kosten om je auto mee naar het eiland te nemen zijn enorm hoog. Vandaar dat wij regelmatig downwinders organiseren samen met de surfclub of tijdens het kitesurfcamp in juli en augustus.

Wanneer zijn deze downwind weekenden dan?

De mooiste downwinders heb je als de wind er is en de golven perfect zijn of in ieder geval aanwezig. Dit is helaas niet altijd te voorspellen in Nederland, dus we hebben dan ook geen vaste weekenden. We weten ongeveer 3-5 dagen van te voren of downwinders mogelijk zijn en is zelfs dan is er nog geen zekerheid.

Hou onze social media kanalen en nieuwsbrieven in de gaten. Hier wordt aangekondigd of we van plan zijn weer een downwind weekend te organiseren. Wil je niet een heel weekend en ben je toevallig op het eiland? Zie je dat er goede wind aankomt, maar heb je geen idee of er een downwindweekend georganiseerd is? Neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd wel in voor een mooie downwinder of we regelen alsnog een geheel verzorgde downwinder voor je.

Moet je hier goed voor kunnen kitesurfen?

‘Gewoon’ kitesurfen is niet meer zo moeilijk na een tijd oefenen. Downwinden is  een totaal andere manier van kitesurfen waar heel andere technieken bij komen kijken. Wil je graag een keer mee, maar heb je nog geen idee hoe je moet downwinden? Zorg ervoor dat je eerst een downwind clinic boekt voordat je jezelf aanmeldt voor een downwinder met de groep in dat weekend. Het is niet mogelijk om halverwege de tocht uit te stappen. Als we een downwind weekend organiseren willen we echt bezig zijn met downwinden. De groep moet bij elkaar blijven in geval van nood. Val je uit dan hou je de groep op. Zorg er dus voor dat je bent voorbereid.