Kitesurf vakantie Terschelling

Een kitesurf vakantie voor jongeren van 14 tot en met 18 jaar* waar actief op en langs het water zijn centraal staat, mocht de wind en swell uitblijven dan gaan we andere leuke en actieve “eiland” dingen doen.

Net als de afgelopen 2 jaar staan we weer op Camping Cnossen met ons kamp, dichtbij het Groene Strand, het Noordzee strand en eigenlijk midden tussen de dorpjes West-Terschelling en Midsland in. De tenten en de gemeenschappelijke tent staan gewoon weer voor je klaar, dus opbouwen en afbreken is niet nodig. Enkel je luchtbed en slaapzak mee.

Naast kitesurfen kunnen we ook gaan suppen, golfsurfen, mountainbiken, of andere actieve dingen ondernemen. Al is er ook wel tijd om op het strand even te chillen als het lekker weer is, de barbeque aan te steken en ‘s avonds een(surf)film te kijken. Op Camping Cnossen zijn jongeren ook welkom dus vanaf 14 jaar mag je met ons mee naar Terschelling.

* Camping Cnossen heeft meerdere velden die op leeftijd zijn ingericht, mochten je ouders, jongere of oudere broer/zus, vriend of vrienden meewillen dan kunnen we altijd een plekje voor ze vinden maar we richten ons met deze vakanties vooral op 14 tot en met 18 jaar.

Waarom naar Terschelling?

Terschelling is een van meest bezochte Waddeneilanden door kiteboarders en toch nog steeds een secret spot. De reden is dat er spots zijn die je met alle windrichtingen kunt surfen, het er toch rustig is en de wind net wat harder blaast dan in de rest van Nederland. Uiteraard hebben we een unieke plek, ‘Groene Strand’ en de mooie golven op het Noordzeestrand, waar wij de enige zijn met een vergunning om les te geven. Daarnaast bied het eiland gezelligheid, goede sfeer en strandfeesten na het surfen. Het eiland in combinatie met kiten, suppen, surfen, en andere sport activiteiten maakt je vakantie compleet.

Facebook kitecamp pagina’s

Prijs per persoon Les & Actief: € 625,- 
Prijs per persoon Chill & Stay: € 295,-

Vroegboekkorting tot en met 31 maart, € 255.- of € 545,-

Een actieve vakantie op Terschelling in juli en augustus

We zijn al (10!) jaren te vinden op Terschelling met onze kitesurflessen en ons kitesurfkamp, en dat is niet voor niets: Terschelling is een heerlijk eiland met diverse spots (van vlak water tot mooie golven). Na meer dan 10 jaar weten we natuurlijk ook prima alle leuke no-wind uitjes te vinden.

Het kitesurfkamp is voor ervaren kitesurfers en beginners.

Wil je leren kitesurfen, onder begeleiding beter leren kitesurfen of zelfs nieuwe tricks leren, boek dan de optie met lessen. Wil je gewoon lekker met ons mee naar de kitespots om zelf te kiten en daarna lekker te chillen boek dan de chill & stay optie. Ben je jonger bent dan 14 jaar? Neem dan even contact met ons op. We kunnen je dan adviseren over welke weken je de meeste leeftijdsgenoten tegenkomt.

Op zondag avond stap je in Harlingen op de boot die om 19.45 vertrekt (zorg dat je op tijd bent) en wij halen je bij aankomst (rond 21.30) op van de veerboot op Terschelling en nemen je bagage mee naar de camping terwijl je samen met de begeleiding naar de camping fietst.

Op vrijdag zorgen wij weer voor de bagage richting de veerboot die vertrekt om 15.30 richting Harlingen (17.30 is optioneel) en nemen wij de fietsen weer in.

15 – 20 juli
22 juli – 27 juli
29 juli – 3 augustus
5 – 10 augustus
12 – 17 augustus

Hoe werkt het?

Er zijn meerdere 4-persoons tenten opgezet met een 2-persoons slaapcabine rechts en links. Opbouwen en afbreken is niet nodig je schuift er zo in. Het enige wat je meeneemt is een matras of luchtbed om op te slapen en natuurlijk een slaapzak om warm te blijven. Er is een volledige keuken ingericht met praktisch alles wat je nodig hebt om te koken, eten en te drinken. ‘S ochtends ontbijten we samen en afhankelijk van de dagplanning maken we een lunch pakket om op locatie op te eten, of we lunchen op de camping. ‘S avonds koken en eten we weer gezamenlijk op ons kamp.

Mocht je qua eten iets speciaals willen (vegetarisch etc.) laat je het ons dan op tijd weten?

Wat kost het en hoe schrijf ik in?

Inschrijven die je gewoon via de shop op de site. Wel zo easy. Wil je nog iets weten? Stuur dan even een mailtje.

Kosten inc. les, fiets, bootkaartje, activiteiten, tent, stroom, ingerichte keuken, eten en drinken (geen alcohol):

Mag ik eigen materiaal meenemen?

Ja natuurlijk! Met kiteles zullen we het materiaal van de school gebruiken maar als je al wat kan kiten dan wordt je eigen gear altijd opgeslagen in de kitesurf bus of kar van de school, waardoor je enkel je fiets pakt en naar de spot fietst waar we die dag gaan kiten. Natuurlijk mag je ook je eigen golfsurfboard, SUP of bijvoorbeeld je Longboard meenemen. De fietspaden van Terschelling zijn perfect om te longboarden!

Ik heb nog nooit gekite, kan dat in combinatie met dit kamp?

Daar is dit kamp voor! We zijn daar met meerdere instructeurs in het hoogseizoen om iedereen te helpen. Door deelname aan het surfkamp sta je vooraan zodra het waait. Waait het niet? Dan gaan we andere dingen doen, zoals powerkiten, longboarden, mountainbiken, golfsurfen, suppen … er is zoveel leuks te doen op Terschelling maar over het algemeen kunnen we zeker 2 kitesurf lessen inplannen.

Ik wil graag eens golfsurfen, kan dat ook?

Natuurlijk kan dat. In samenwerking met Surfvillage.nl kan je golfsurflessen volgen en daarna daar een boardje huren, met je eigen board aan de gang of als er geen wind en golven staan kan natuurlijk ook gaan suppen op de Noordzee en de Waddenzee. Goed voor je balans en board gevoel!

Als ik boek en er staat geen wind, wat dan?

Helaas hebben we het weer niet in de hand. De kans is klein dat er helemaal geen kitesurf lessen gegeven kunnen worden maar mocht er de hele week geen wind staan dan dan staat er over het algemeen een lekker zonnetje aan de hemel en is er genoeg te doen. Suppen, of golfsurfen bij Surfvillage bij de Zandzeebar, mountainbiken, of s avonds een leuk kampvuur op het strand. Er zullen sowieso genoeg sportieve activiteiten geregeld worden.

We hebben geen strakke planning, al zullen we wel proberen wat regelmaat voor het eten inplannen natuurlijk, per dag zullen we dus afhankelijk van het getij en de windrichting en de kracht van de wind bekijken waar we het beste heen kunnen gaan of als er niet genoeg wind is iets anders doen of een vrije dag plannen. Als het waait zullen we in ieder geval één dagdeel het water op gaan.
Als er een avond sessie inzit zullen we eerder gaan eten, lijkt het erop dat er de volgende ochtend geen wind is dan kan er een dansje en drankje gedaan worden in 1 van de vele kroegjes op Terschelling (16-18 jaar met toestemming ouders).

Wat is er inbegrepen en wat kun je verwachten?

 • Eten en drinken (geen alcohol)
 • Overtocht boot
 • Fiets
 • Kitesurflessen en/of surflessen
 • Alternatief actief no-wind programma
 • Bagage vervoer naar de camping
 • Volledig uitgeruste keuken
 • Overdekt eet gedeelte
 • Accommodatie (Tent/cabine)
 • Kitesurfvergunning Noordzee
 • Opslag transfer kitesurfmateriaal
 • Elektriciteit (algemeen gebruik)
 • Foto’s van jezelf in actie !
 • Een gezellige groep om mee te gaan kiten, stappen en chillen!
 • Downwinders!!!
 • Een instructeur in de buurt mocht het nodig zijn
 • Kamp begeleiding

Niet inbegrepen, wel belangrijk:

 • Luchtbed/Matras en slaapzak
 • Handdoeken
 • Reis verzekering/Kite Verzekering Sportzeker
 • Douchemuntjes

Leuk om mee te nemen:

 • Longboard
 • Eigen wetsuit
 • Eigen surf spullen

Stay & Chill:

Bij deze optie zitten geen kite/surflessen, clinics en alternatieve no-wind activiteiten inbegrepen, maar bijvoorbeeld wel een barbeque of kampvuur. Wil je ter plekke toch aan 1 van de niet inbegrepen activiteiten meedoen dan kan je dat aangeven bij de kampleiding.

Lees ook even goed de algemene voorwaarden goed door en de FAQ pagina.