Kitesurfles voor kinderen

Kinderen leren sneller en anders kitesurfen dan mensen boven de 16 jaar. Vandaar dat kinderen ook een andere lesvorm nodig hebben en in een aparte kinderles worden gezet. Voor hen is veiligheid net zo belangrijk. Om dit goed bij te brengen is extra begeleiding voor de jonge kitesurfer cruciaal. Kids zijn leergierig, flexibel en leren door spelenderwijs te doen. Veiligheid staat bij ons altijd centraal, dus het dragen van een impactvest(zorgt o.a. voor drijfvermogen) en een helm is bij ons verplicht.

Waarom is een kitesurfles voor kinderen anders?

Een aantal van onze kitesurfinstructeurs hebben speciaal een verplichte cursus voor kinderen gevolgd via onze IKO (Internationale Kiteboard Organisation) opleiding. Ons kitesurfmaterialen worden ook aangepast op de kleinere kitesurfer. De lijnen van de kitesurfkite worden flink ingekort en er worden vaak kleinere kites tot wel 2,5m ingezet zodat de kite minder bewegelijk is, eenvoudiger stuurt en minder kracht zal opbouwen, waardoor de les extra veilig is voor kinderen.

Volwassenen kunnen een hoop meer wind hebben dan kinderen, dus het kan zijn dat we beslissen de les voor de volwassenen/ouders door te laten gaan en wat anders met de kinderen te doen. Als de wind te heftig wordt moeten we de kinderlessen aflasten. Een heftige wind kan al windkracht 5 zijn voor een klein persoon en heeft alles te maken met het gewicht. Ook golven zijn voor een klein persoon zeker niet prettig. Ook al lijken de golven voor een gemiddelde volwassen niets, voor een kind kan dit eruit zien als een enorme muur.

Let op!: Na een les raden we ouders altijd aan hun kinderen te begeleiden tijdens het kitesurfen. Kinderen zijn snel zelfstandig, maar nemen meer risico. Vraag naar tips bij de school hoe je het kitesurfen veilig kan houden voor kinderen.

Hoe oud moet je zijn om kitesurfles te krijgen?

Om te leren kitesurfen moet je minimaal 9 jaar zijn. De leeftijdsgrens voor de kinderles is ongeveer 14 jaar Daarna kunnen ze over het algemeen meedoen in het normale traject. Daarnaast is het zeer belangrijk dat de deelnemers goed kunnen zwemmen.

Op welke locaties wordt er les gegeven voor kinderen?

Het liefst doen we dit natuurlijk op het Groene strand. Daar waar we overal kunnen staan en letterlijk een zee aan ruimte hebben. Maar mocht de wind draaien kan het zijn dat we alsnog richting de Noordzee gaan. Rekening houdend met het feit dat we pas daar zien hoe de condities zijn. Bij te grote golven en stroming worden de kids clinics wel afgelast.

Kitesurfkamp voor jongeren:

Kijk ook eens op deze pagina over ons surfkamp op Terschelling, ook voor jongeren van 14-18 jaar. Gezellig 5 dagen lang met anderen jongeren surfen en andere sportieve activiteiten.

BB Talkin intercoms

Vanaf 2018 zullen we bij al onze lessen in het water gebruik maken van de BB Talkin intercoms, hiermee verhogen we zowel de veiligheid tijdens de les en de progressie.

Kan je al kitesurfen en wil je huren dan kan 1 van de instructeurs op verzoek ook via dit intercom systeem je wat beter in de gaten houden. Of 1 van je ouders (al dan niet kitesurfend) kan op verzoek een setje bij ons huren. Wil je een setje aanschaffen dan kan je dat hier doen: BB-Talkin Europe